نوشته شده توسط : ali
آیا جنبش‌های فضای مجازی به دنیای واقعی راه پیدا می‌کنند؟ آیا تغییرات حاصل از آن پایدار باقی می‌ماند؟ آیا لایک کردن صفحه‌ها و امضا کردن جنبش‌ها به کنشگرایی واقعی و تغییرات رفتاری در جامعه منجر می‌شود؟

خیابان‌ها و بزرگراه‌های کلانشهرها بیشتر به پیست مسابقات اتومبیلرانی و راندن در فیلم‌های خشن هالیوودی شبیه است. پایبندان به قانون روز به روز کمتر می‌شوند. دیگر دیدن خودروهایی که لایی می‌کشند، با سرعت غیرمجاز می‌رانند، چراغ قرمز را رد می‌کنند، یکباره تغییر مسیر می‌دهند و از سرعت مجاز در کوچه و خیابان و بزرگراه تخطی می‌کنند به بخشی از منظره روزمره زندگی شهری بدل شده است.
 
 همه از ترافیک و بی‌نظمی به ستوه آمده‌اند. در این شهرهای بی‌قانون، «سیا ساکتی» هم دیگر راه به جایی نمی‌برد. ضرورت بستن کمربند ایمنی را به کودکان آموخت و صحنه را بوسید و کنار رفت.
 
 
 این همه آموزش و تنبیه و تشویق هم افاقه نکرد. بیلبوردها و بنرها هم فرهنگ نابسامان رانندگی را سامان نبخشید. قانونگذاران مستاصل، به افزایش جریمه‌های رانندگی پناه بردند تا شاید فشار تنبیه، رانندگان قانون‌گریز را سر به راه کند. گرچه برای تحلیل دستاوردها و نتایج واقعی افزایش جریمه‌ها کمی زود است اما به نظر می‌رسد این راهکار نیز بدون پشتوانه دیگر اقدامات فرهنگی و آموزشی برای اصلاح رفتارهای نادرست هنگام رانندگی چندان موثر نخواهد بود.
 
گاندی می‌گوید: «تغییری باش که می‌خواهی آن را در جهان ببینی.» همه می‌خواهند تهران را از پریشانی نجات دهند. زمان تغییر است. گروه کوچکی از شهروندان به ستوه‌آمده، خود آستین بالا می‌زنند و کمپینی به راه می‌اندازند تا شاید خط‌کشی‌های خیابان‌ها و بزرگراه‌ها به کاری بیاید. هشتگ #بین-‌ خطوط در توئیتر متولد می‌شود؛ توئیتری که فیلتر است.
 
بین-‌خطوط حرکتی خودجوش است تا شهروندان را به رانندگی صحیح و قانونمند فرابخواند و چهره آشفته شهر را اندکی منظم کند. هشتگ‌ها به زودی به کانال تلگرامی کمپین «بین خط» و از آنجا به گروه‌ها و دیگر کانال‌های تلگرام راه می‌یابد و اندکی بعد اینستاگرام را هم وارد گود می‌کند. کمپین اما در فضای مجازی باقی نمی‌ماند؛ رانندگان با هزینه شخصی خود برچسب‌هایی با همین مضمون تهیه می‌کنند و پشت خودروهای خود می‌چسبانند.
 
در کانال تلگرامی بین خط، فایل‌هایی قرار می‌گیرد که حاوی طراحی‌های مختلفی از پیام کمپین است تا حامیان جنبش بتوانند آسان‌تر برچسب مورد علاقه خود را چاپ و استفاده کنند. گزارش‌های مردمی از دستاوردهای کمپین هم در کانال منتشر می‌شود؛ تصویر امیدوارکننده است. مردم می‌گویند کسانی که این برچسب‌ها را روی خودرو خود نصب کرده‌اند واقعاً تلاش می‌کنند بین خطوط برانند و حتی رانندگان پشت سر هم که پیام را می‌بینند احتیاط می‌کنند تا مبادا نقض قانون کنند و از خط خارج شوند.
 
سیاوش کشمیری یکی از بانیان راه‌اندازی کمپین بین خطوط به ایسنا می‌گوید: قصد دارند به زودی پنج هزار برچسب چاپ کنند و در شعب شهرکتاب و برخی کتابفروشی‌ها و کافی‌شاپ‌های معتبر، رایگان توزیع کنند. گزارش‌ها نشان می‌دهد جنبش پا را از تهران فراتر گذاشته و در چند شهر دیگر هم به راه افتاده است. کمپین اندک‌اندک جان می‌گیرد. شاید به همین سبب است که متولیان نظم و قانون در خیابان‌ها، که معتقدند رانندگی بین خطوط می‌تواند تا 60 درصد از ترافیک بکاهد نیز حمایت خود را از کمپین اعلام می‌کنند.
 
چهره‌های پیشکسوتی که مشوق و مروج رویدادهای مثبت فرهنگی و اجتماعی هستند، نظیر رضا کیانیان در صفحه‌های کاربری خود از جنبش حمایت می‌کنند. این حرکت خودجوش و مردمی که در پی استیصال از محکوم کردن مسوولان و دیگر رانندگان شکل گرفته، می‌رود تا رانندگان جان به لب‌رسیده را از دیدن پدیده شگفتی‌آور لایی کشیدن و تغییر مسیر ناگهانی نجات دهد. تصویر پیش‌رو به نظر امیدوارکننده می‌آید. این بار، زور بازوی افکار عمومی شاید بیشتر از قدرت قانون باشد.
 
اما این کمپین نیز مانند دیگر جنبش‌هایی که در فضای مجازی شکل گرفته‌اند تا منشأ تغییرات سیاسی و اجتماعی باشند باب پرسش‌های بسیاری را دوباره می‌گشاید. آیا جنبش‌های فضای مجازی به دنیای واقعی راه پیدا می‌کنند؟ آیا تغییرات حاصل از آن پایدار باقی می‌ماند؟ آیا لایک کردن صفحه‌ها و امضا کردن جنبش‌ها به کنشگرایی واقعی و تغییرات رفتاری در جامعه منجر می‌شود؟
 
درس‌هایی از چند کمپین
 
از زمانی که بهار عربی به مدد یوتیوب جان گرفت و تحلیلگران به نقش شبکه‌های اجتماعی در بسیج افکار عمومی و ایجاد تحولات سیاسی پی بردند زمان زیادی نمی‌گذرد اما، جنبش‌های فضای مجازی دیگر محدود به عالم سیاست نیست. از چالش سطل یخ که تلاش کرد دنیا را با بیماری ALS آشنا کند یا کمپین سازمان ملل که برای مقابله با خشونت علیه زنان از تمام کاربران شبکه‌های اجتماعی خواست تا عکس پروفایل خود را به رنگ نارنجی درآورند تا صدها کمپین کوچک و بزرگ که در حمایت از محیط زیست و حقوق کودکان کار و پناهجویان سوری، یا مقابله با گرمایش زمین و تولید سلاح راه‌اندازی شده است، همگی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.
 
در کشور ما نیز کمپین‌ها و جنبش‌های شبکه‌های اجتماعی پیروزی‌ها و شکست‌های مختلفی را برای بانیان و حامیان خود رقم زده است. پیوستن هزاران نفر از سراسر دنیا به چالش سطل یخ -که در مدت کمتر از شش هفته 115 میلیون دلار به حساب بنیاد ALS واریز کرد- در ایران نیز بانی کمک به موسسات حمایت از بیماران خاص شد.
 
 
در نقطه مقابل، کمپین نخریدن خودرو صفر از دیگر جنبش‌های پرچالش فضای مجازی بود که بحث‌ها و البته انتقادهای بسیاری در پی داشت. به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران و کارشناسان به دلیل نبودن بستر مناسب برای تبدیل شدن به یک کنش واقعی و فقدان ابزارهای حمایتی ضروری، این کمپین به توفیق جدی دست پیدا نکرد.
 
اما کمپین‌های موفق دیگری هم بودند که دست‌کم در آگاه‌سازی افکار عمومی و فراخوانی مردم برای پیوستن به یک حرکت اجتماعی، موثر واقع شدند. کمپین‌های صرفه‌جویی در مصرف آب؛ هر تهرانی، یک درخت؛ کمپین من رای‌ می‌دهم در انتخابات سال گذشته، کمپین تحریم فشفشه و ترقه در چهارشنبه‌سوری یا جنبش نخریدن ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین نمونه‌هایی از این دست بودند. کمپین‌های موفقی که سبب شدند مردم به جای ایستادن و نگاه کردن، خود وارد عمل شوند.
 
از لایک تا عمل
 
تا چندی پیش گفته می‌شد اسلکتیویسم که در فارسی به «مبارزه از زیر لحاف» یا «سست‌کنشی» تعریف شده است نوعی از کنشگرایی است که تعهد کمی در قبال مشارکت به همراه دارد و تاثیری بر مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه نمی‌گذارد. این روزها اما، فلسفه اسلکتیویسم و آثار و پیامدهای آن به بحث داغ صاحب نظران و اساتید حوزه‌های مختلف تبدیل شده است. این پدیده جدید که توسط رسانه‌های اجتماعی هدایت و رهبری می‌شود ابزاری برای حمایت کاربران فضای مجازی از جنبش‌هایی است که به دلایل مختلف از جمله حمایت از حقوق کودکان، حفاظت از محیط زیست، مقابله با گرمایش زمین، و حتی مقابله با سیاست‌های نادرست دولت‌ها یا دولتمردان تبدیل شده است.
 
 جنبش‌های مجازی معمولاً از شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب مانند توئیتر، فیس‌بوک و اینستاگرام آغاز می‌شود اما دامنه بحث در مورد آن تا دنیای واقعی نیز گسترش پیدا می‌کند. اما آیا اسلکتیویسم بهتر از شیوه‌های سنتی کنشگرایی مانند اعتراض و تجمع، نامه نوشتن به نمایندگان مجلس و وزرا، یا مراسمی نظیر گلریزان و جمع‌آوری کمک است؟ یا در مقابل شیوه‌های واقعی کنشگرایی حرفی برای گفتن ندارد.
 
 پاسخ به این سوال کار آسانی نیست. اسلکتیویسم مدافعان سرسختی دارد و البته مخالفان و منتقدان بسیار. موافقان این شیوه نوین کنشگرایی معتقدند انقلاب نوین هشتگ‌ها می‌تواند دست‌کم، زمینه‌ساز تغییرات اجتماعی و سیاسی مهم باشد. برمبنای این دیدگاه سست‌کنشی به سه شیوه می‌تواند زمینه را برای تغییرات سیاسی-‌اجتماعی فراهم کند:
 
ارتقای آگاهی عمومی. یکی از بارزترین راه‌هایی که اسلکتیویسم به وسیله آن می‌تواند سبب پیشبرد تغییرات اجتماعی شود آن است که مسائل مهم اجتماعی را در مقابل دید مخاطبان فراوان، برجسته می‌کند. این مخاطبان که غالباً به لحاظ جغرافیایی پراکنده و از هم دورند در معرض اطلاعات و پیام‌هایی قرار می‌گیرند که شاید قبلاً اطلاعی از آن نداشتند یا از اهمیت آن غافل بودند.
 
 به عنوان مثال تنها تغییر عکس پروفایل و تبدیل آن به نماد یک کمپین یا جنبش می‌تواند سبب تحریک کنجکاوی دیگر کاربران شود و با آگاه شدن آنان از دلیل استفاده از این نماد، زمینه‌ساز پیوستن افراد بیشتر و بیشتری به یک حرکت اجتماعی شود. هر فرد با یک کلیک ساده، با بازنشر یک هشتگ، با تغییر تصویر پروفایل خود و با ری‌توئیت پیام یا شعار یک کمپین می‌تواند صدها و شاید هزاران فالوئر و فرند را از یک جنبش در فضای مجازی آگاه سازد.
 
 
نکته مهم در این کارکرد شبکه‌های اجتماعی آن است که رسانه‌های سنتی هم برای افزایش آگاهی مردم و بسیج افکار عمومی در جهت تغییرات اجتماعی تلاش زیادی می‌کنند. مطبوعات، رادیو و تلویزیون، تبلیغات محیطی و... نیز هنگام بروز بحران یا فراگیر شدن مشکلات اجتماعی یا اقتصادی و فرهنگی می‌کوشند افکار عمومی را نسبت به مسائل حساس و آگاه کنند. گرچه نمی‌توان نقش رسانه‌های سنتی را در فرآیند اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی جامعه نادیده گرفت اما به نظر می‌رسد این رسانه‌ها در اصلاح ناهنجاری‌های اجتماعی چندان هم موفق نیستند.
 
گرچه سبب‌شناسی این مساله نیازمند بحثی طولانی است اما می‌توان از یک دلیل مطمئن بود. بسیاری از مخاطبان، اعتماد خود را به رسانه‌های سنتی از دست داده‌اند چرا که معتقدند این رسانه‌ها حامی و حافظ منافع دولتمردان و سیاستمداران هستند و کمتر به منافع واقعی جامعه می‌اندیشند. در نقطه مقابل، هرقدر از میزان محبوبیت رسانه‌های سنتی و اعتماد مردم به آنها کاسته می‌شود گرایش آنان به رسانه‌های مدرن از جمله شبکه‌های اجتماعی افزایش می‌یابد.
 
 در این رسانه‌ها دیگر ردپایی از کنترل و اعمال نظر به چشم نمی‌خورد. مردم به شبکه‌ها اعتماد بیشتری دارند چون می‌دانند کسانی مانند خودشان در آنها تولید محتوا می‌کنند؛ کسانی که الزاماً در پی منافع شخصی یا جناحی نیستند. در این فضا احساس آزادی عمل و اندیشه بیشتر است و به همین خاطر است که پیام‌ها، از جمله کمپین‌ها و جنبش‌های اجتماعی با اقبال بیشتری‌ رو‌به‌رو می‌شود.
 
اسلکتیویسم امکان مشارکت همگان را فراهم می‌کند. برخلاف دیگر اشکال کنشگرایی که نیازمند مهارت‌های بین‌فردی خاص و بعضاً صرف هزینه است، اسلکتیویسم با فراهم کردن زمینه مشارکت همه مردم در یک جنبش یا حرکت می‌تواند نیروی محرکه قوی و قدرتمندی برای تغییرات اجتماعی باشد. رایگان بودن راه‌اندازی و گسترش بدون هزینه کمپین‌ها در فضای مجازی مزیت بسیار بزرگی است که به واقع محدودیت‌ها و موانع ورود و مشارکت افراد در یک حرکت را از سر راه برمی‌دارد.
 
 کسانی که برای مقابله با خشونت علیه زنان پروفایل خود را به رنگ نارنجی در می‌آورند، یا آنهایی که برای تشویق و ترغیب دیگران به شرکت در انتخابات، تصویر انگشت استامپ‌خورده یا «پیام من رای‌ می‌دهم» را در صفحه کاربری خود به اشتراک می‌گذارند، در نبود شبکه‌های اجتماعی هرگز فرصت پیدا نمی‌کردند خود به رسانه‌ای برای ترویج یک اندیشه یا پیشبرد یک حرکت یا تغییر بدل شوند. در فضای مجازی هر یک نفر، شهروندی فعال و رسانه‌ای تاثیرگذار و قدرتمند است.
 
اسلکتیویسم می‌تواند به اکتیویسم منجر شود. تصویری که از کنشگرایی در ذهن افراد وجود دارد تجمعات خیابانی، جمع‌آوری کمک‌های خیریه یا حضور داوطلبانه در فعالیت‌های اجتماعی است. اما افراد زیادی هستند که هیچ تجربه‌ای از حضور در این کنش‌ها ندارند و احتمالاً ورود به این عرصه را دشوار می‌پندارند.
 
 اسلکتیویسم اما می‌تواند به پلی تبدیل شود تا یکایک شهروندان، نخستین گام را برای مداخله جدی‌تر در مسائل ملی و حتی جهانی بردارند. کسانی که تا دیروز تنها به ری‌توئیت پیام‌های کمپین بین-‌خطوط می‌پرداختند یا به صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرامی این هماورد می‌پیوستند، امروز برچسب #من بین خطوط می‌رانم را پشت خودرو خود نصب می‌کنند و می‌کوشند اولین رانندگانی باشند که قانون رانندگی بین خط را نقض نمی‌کنند.
 
 کسی که نماد من رای‌ می‌دهم را در صفحه کاربری خود منتشر می‌کند، به احتمال بسیار زیاد یکی از شرکت‌کنندگان در انتخابات است. این افراد حتی می‌توانند به عضوی فعال از جنبش‌های بین‌المللی تبدیل شوند و جهان را در حفاظت از محیط زیست، حمایت از حقوق بشر و مقابله با فقر و بی‌سوادی و نابرابری یاری دهند. می‌توان گفت جنبش‌های شبکه‌های اجتماعی این قابلیت را دارند که عامه خاموش را به عامه آگاه و فعال تبدیل کنند.
 
 
 عامه خاموش در واقع گروهی از جامعه هستند که مسائل و مشکلات پیرامون خود را می‌بینند اما آن را به عنوان معضلی که باید برطرف شود تلقی نمی‌کنند. در مورد رفتارهای نابهنجار در رانندگی به نظر می‌رسد با گروه بزرگی از این جماعت‌ رو‌به‌رو هستیم. کسانی که حتی باور ندارند بد رانندگی می‌کنند، قوانین را زیر پا می‌گذارند و مسبب بروز بی‌نظمی و حادثه در خیابان‌ها و جاده‌ها هستند. کمپین بین خطوط شاید در گام اول تلنگری است به این عامه خاموش و البته بی‌حس، تا شاید به خاطر بیاورند خیابان‌ها و بزرگراه‌ها خط‌کشی هم دارند!
 
گروه دوم یا عامه آگاه نیز در این حوزه بسیارند. گروهی که وجود مساله یا مشکل را تشخیص می‌دهند اما برای رفع یا اصلاح آن گامی برنمی دارند. این گروه اغلب می‌پندارند نقش موثری در رفع مشکلات ندارند یا اساساً مسوولیت حل آن را متوجه مسوولان یا دیگران می‌دانند، به همین دلیل از مشارکت فعال در فرآیند تغییر می‌پرهیزند. نقش دیگر کمپین‌های فضای مجازی ترغیب این گروه به مشارکت در اصلاح امور است. فکر بکر بانیان کمپین #من بین خطوط می‌رانم در انتشار و توزیع برچسب‌های قابل نصب روی خودرو، شاید انگیزه این گروه برای تغییر رفتارهای رانندگی را بیشتر کند.
 
و سرانجام، عامه فعال کسانی هستند که هم آگاهند و هم برای ساماندهی امور پا به میدان می‌گذارند. کسانی که در فاصله کوتاهی پس از پیوستن به کمپین‌ها در فضای مجازی، در دنیای واقعی به موسسات خیریه کمک می‌کنند، رای‌ می‌دهند، نهالی می‌کارند، مصرف انرژی را در خانه خود مدیریت می‌کنند یا تصمیم می‌گیرند بین خط برانند، عامه فعال به شمار می‌روند. به نظر می‌رسد شبکه‌های اجتماعی با گستردگی بسیار و قدرت نفوذی که دارند قادرند خواب عامه خاموش را بیاشوبند و از آنها عامه فعال بسازند.
 
کنش آنلاین یا آفلاین؟
 
نکته‌ای که منتقدان اسلکتیویسم و کمپین‌های مجازی از خاطر می‌برند آن است که سست‌کنشی قدمت زیادی دارد و به دوره پیش-رسانه‌های اجتماعی برمی‌گردد. پیش از شکل‌گیری این شبکه‌ها نیز نسل جوان تعهد کمتری نسبت به مشارکت در تغییرات واقعی اجتماعی نشان می‌داد و درگیر تفکر«همین که هست» بود.
 
 واقعیت این است که بی‌میلی به مشارکت سیاسی، بی‌رغبتی به ایجاد تغییر در رفتارهای اجتماعی نامطلوب، یا عدم احساس مسوولیت در قبال مسائل جامعه، رهاورد اینترنت، شبکه‌های اجتماعی یا اسلکتیویسم نیست، بلکه خصلت نسل جدید است. باید پذیرفت که افراد جامعه به ویژه جوانان، روز به روز زمان بیشتری را در فضای مجازی سپری می‌کنند و تحرک‌های سیاسی و اجتماعی آنان دیگر شباهت چندانی به گذشته ندارد.
 
 تجربه شور انتخاباتی که در تلگرام آغاز شد و موج فراگیر آن به مشارکت کم‌سابقه سیاسی مردم به خصوص جوانان در انتخابات مجلس شورای اسلامی انجامید درس مهمی برای سیاستمداران و البته ارتباط‌شناسان داشت؛ شبکه‌های اجتماعی در فرآیند اقناع و ترغیب افکارعمومی قدرت غیرقابل انکاری پیدا کرده‌اند. این تجربیات نشان می‌دهد کارایی انواع آنلاین تحرک‌های سیاسی-اجتماعی، تبادل و نشر اطلاعات یا اصلاحات و تغییرات اجتماعی دست‌کمی از انواع کنش‌های آفلاین در دنیای واقعی ندارد.
 
گرچه، همان گونه که در دنیای واقعی کنش‌های بد، خوب، موثر یا بی‌فایده وجود دارد کنش‌های آنلاین هم می‌توانند بد، خوب یا موثر باشند. از این منظر اسلکتیویسم یا انقلاب هشتگ‌ها حمایت از یک جنبش اجتماعی و سیاسی است که به حضور فیزیکی و صرف وقت و انرژی زیاد نیاز ندارد؛ اما به هیچ‌وجه نمی‌توان آن را بی‌فایده و بیهوده دانست. بخواهیم یا نخواهیم، کنشگرایی یا اکتیویسم دچار دگرگونی شده است؛ در حضور اینترنت، اکنون هر نوع کنش جدی سیاسی و اجتماعی یک جنبه آنلاین پیدا کرده و برای تداوم و بقا و البته گسترش، به این جنبه وابسته است.
 این بدان معناست که به جای نگاه بدبینانه لازم است تدابیری اندیشیده شود و انرژی و منابع انسانی بیشتری تخصیص یابد تا حرکت‌هایی که در فضای مجازی شکل می‌گیرد به حرکت‌های پایدار تبدیل شود و منشأ تغییرات اجتماعی عمیق و موثر باشد. به جای محکوم کردن یا بی‌فایده خواندن کمپین‌های مجازی می‌توان امیدوار بود نسلی که بیش از پیش به زندگی در دنیای مجازی خو گرفته است، با پیوستن به جنبش‌های این فضا و یک لایک ساده، بار دیگر نسبت به مسائل پیرامون خود حساس شود.
 
این ویژگی عصر ماست که کنش‌های سیاسی- اجتماعی نیازمند ایجاد انسجام بین نسل وابسته به تکنیک‌های عصر پیش-دیجیتال، و جوانانی است که 24 ساعت شبانه‌روز و هفت روز هفته کاربران خستگی ناپذیر شبکه‌های اجتماعی و تکنولوژی‌های آنلاین هستند. شاید این دنیای آنلاین بتواند رانندگی بین لاین را به یک رفتار پایدار تبدیل کند.




مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
آدم های خسیس به طور کلی در برابر هر هزینه ای مقاومت می کنند
صفاتی که دخترها دوست دارند شوهران آینده شان از آنها برخوردار باشند به تعداد دختران روی زمین متفاوت است اما فارغ از هر طرز فکری بعضی از ویژگی ها هستند که هیچ دختری دوست ندارد شوهری با آن مشخصات نصیبش بشود. یکی از این ویژگی ها خساست است. از کجا بفهمید که خواستگاری که برایتان آمده آدم خسیسی است یا نه؟
 
کی خسیس است، کی صرفه جو؟
قبل از اینکه بخواهید درباره خسیس بودن خواستگارتان نتیجه گیری کنید باید تعریف تان از خساست و تفاوت آن با صرفه جو بودن را مشخص کنید. آدم های صرفه جو، از مخارج غیر ضروری پرهیز می کنند و سعی می کنند از هر وسیله ای که دارند تا حد ممکن بهترین استفاده را ببرند اما در مواقع ضروری کاملاً دست و دل بازند. ولی آدم های خسیس فارغ از اینکه مسئله ضروری باشد یا نه به طور کلی در برابر هر هزینه ای مقاومت می کنند. به علاوه، افراد خسیس در اغلب موارد از لحاظ عاطفی هم خشک و جدی هستند، به جزئیات خیلی توجه می کنند و پول به جانشان بسته است. پس در وهله اول خساست را برای خودتان تعریف کنید و البته تعریف طرف مقابل تان را هم بشنوید تا مبادا به دلیل تفاوت های تربیتی و فرهنگی به اشتباه او را خسیس قلمداد کنید.
 
 
خواستگار خسیس چه ویژگی هایی دارد؟
برای اینکه بفهمید آیا خواستگارتان مرد خسیسی است یا نه باید دقت و وقت لازم و کافی را به کار ببرید. به طور کلی تشخیص دادن یک صفت ناخوشایند در دیگران، مستلزم این است که آن صفت در موقعیت های مختلف در آن ها دیده بشود. مضاف بر اینکه توصیه می شود که نظر دادن نهایی در این موارد به عهده متخصصین مانند روانشناسان و مشاوران ازدواج گذاشته بشود چرا که آنها با آزمون ها و راهبردهایی که در اختیار دارند می توانند اطلاعاتی معتبرتر از احساسات و نگرش های فردی شما در اختیارتان بگذارند. در کنار این مطالب، چندسؤال می توانند در شک کردن به خسیس بودن خواستگارتان به شما کمک کنند:
 
 
1. چقدر مثل یک خواستگار رفتار می کند؟ پا پیش گذاشتن برای ازدواج، مستلزم هزینه کردن است. البته منظورم هزینه های معقول و معمول است مثل خریدن گل و شیرینی و رسیدگی کردن به سر و وضع، نه بریز و بپاش کردن. از آنجا که آدم های خسیس، در برابر هر نوع هزینه ای مقاومت می کنند، حتی مثلاً در شب خواستگاری که ملاقات مهمی است، لباس های کهنه می پوشند و یا بدون گل و شیرینی در مجلس حاضر می شوند.
 
 
2. چقدر مثل یک نامزد رفتار می کند؟ خساستِ خواستگار همیشه خودش را در قالب دست خالی به خواستگاری رفتن و یا بی توجهی به سر و وضع نشان نمی دهد. توصیه کلی و جدی این است که حتی در مواردی که خواستگارتان فرد مناسبی به نظر می آید، بلافاصله عقد نکنید و بین خواستگاری تا عقد یک دوره نامزدی در نظر بگیرید. تعاملات فردی و خانوادگی ای که در این مدت انجام می شود می تواند اطلاعات خوبی را در زمینه های مختلف از جمله خسیس بودن یا نبودن طرف مقابل در اختیار شما بگذارد. دوران نامزدی، دورانی است که در طی آن هر دو طرف سعی می کنند بیشترین توجه را نسبت به نیازهای دیگری نشان بدهند. به خصوص آقایان در این مورد دست و دلبازی بیشتری به خرج می دهند مثلاً اگر بخواهند همراه هم به جایی بروند راحت ترین مسیر را انتخاب می کنند و یا اگر به منزل نامزدشان دعوت شوند با گل و یا یک کادوی مناسب به آنجا می روند. در حالی که نامزدهای خسیس از هر کاری که مستلزم هزینه باشد طفره می روند و یا کمترین هزینه را به خرج می دهند.
 
 
3. چه حرف هایی می زند؟ چه در شب خواستگاری و چه در طی دوران نامزدی، از فرصت استفاده کنید و مهم ترین سؤالات را از او بپرسید. برای مثال بپرسید که زندگی آینده اش را از لحاظ اقتصادی در چه سطحی می بیند؟ از او بخواهید با مثال های عینی این مسئله را برای شما روشن کند. یابه طور متوسط چقدر برای رفت و آمد، خرید، تفریح، سفر و سلامت خرج می کند؟ نظرش راجع به پس انداز چیست و تا چه حد اهل پس انداز است؟ در همه موارد حواستان به پاسخ هایی که می دهد باشد.
 
 
4. دیگران راجع به او چه می گویند؟ درباره او تحقیق کنید و ببینید آیا دوستان و آشنایان، او را خسیس می دانند یا نه.
 
 
 
مردان خسیس
 
خساست را بیشتر بشناسید
 
 
 
به خواستگار خسیس چه جوابی بدهید؟
اگر در جریان نامزدی، با تحقیق و یا کمک روانشناس متوجه شدید که خواستگارتان خسیس است چه کار باید بکنید؟ به خصوص اینکه ممکن است او به خاطر جذابیت های دیگری مثل قیافه، ثروت، تحصیلات و ... توجه شما را هم جلب کرده باشد. قبل از نهایی کردن تصمیم تان در مورد او چند نکته را در نظر بگیرید:
 
 
1. تغییر دادن را فراموش کنید. تغییر دادن آدم دیگری به جز خود، رؤیایی بیش نیست. پس خودتان را با آن فریب ندهید.
 
 
2. خساست را بیشتر بشناسید. سعی کنید درباره مردهای خسیس اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و ببینید که همسران این افراد چه مشکلاتی دارند. از اطلاعات پزشکی و درمانی هم استفاده کنید و به این نکته توجه داشته باشید که تا وقتی که فرد خسیس تمایلی نداشته باشد (که در خیلی از موارد این گونه است)، روانپزشک و دارو هم نمی توانند به او کمکی بکنند.
 
 
3. توانایی های واقعی کنار آمدنتان را بشناسید.ممکن است فکر کنید که با ویژگی هایی که در خودتان سراغ دارید می توانید با او کنار بیایید. شاید شما به لحاظ روانی آدم قوی ای باشید و بتوانید با آدم های مختلف کنار بیایید ولی یادتان باشد که کنار آمدن با کسی که متعهد هستید یک عمر با او زیر یک سقف زندگی کنید با کنار آمدن با پدر و مادر و خواهر و برادر و رئیس و همکار و همسایه خیلی فرق دارد.

مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
برگزاری جشن تکلیف برای دختران 9 ساله، برای تشویق آنها در انجام اعمال عبادی، از دیرباز مرسوم بوده و امروزه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است،
جشن تکلیف
 
برگزاری جشن تکلیف برای دختران 9 ساله، برای تشویق آنها در انجام اعمال عبادی، از دیرباز مرسوم بوده و امروزه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، تا جایی که در این زمان، تمامی دبستان های دخترانه جشن تکلیف را به باشکوهترین وجهی انجام می دهند. یکی از ملزومات این گونه جشن ها، دوخت چادر نماز جشن تکلیف و سجاده و کیف آن به رنگ های شاد و مدل های مختلف است.
 
 
 
معمولا چادر جشن تکلیف، با انواع تزیینات از جمله ربان، گل، مروارید و گیپور برای این فرشتگان کوچک آماده می شود. شما می توانید با دوخت زیباترین مدل های چادر نماز جشن تکلیف و کمی خلاقیت، دختر کوچولویتان را در امر نماز تشویق کنید.
 
 
 
در ادامه جدیدترین مدل های چادر جشن تکلیف را می بینیم:




















مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
مت گالا یکی از مراسم های معروف دنیای هالیوود است که هر ساله برگزار می شود. در این مقاله گلچینی از مدل لباس ستارگان هالیوودی که در مراسم مت گالا Met Gala 2016 شرکت کرده بودند را گردآوری کرده ایم.

این جشن رسما به عنوان یکی از بزرگترین مراسم مد و لباس ،سالانه به نفع موزه ی متروپولیتن در زمینه ی مد و لباس برگزار می شود. همچنین به صورت ویژه ای به عنوان یکی از منحصر به فرد ترین برنامه های اجتماعی در نیویورک و یکی از بزرگترین شب های جمع آوری سرمایه با ۹ میلیون دلار در سال می باشد که در سال 2013 رکورد 12 میلیون دلار را هم زده است. این جشن در زمینه فیلم و موسیقی از سال 1971 برگزار شده است و به مانند دیگر مراسم دنیای مد، بر روی فرش قرمز برگزار می شود و بهترین ها و بدترین های دنیای مد به تصویر کشیده می شوند.
 
آنا وینتور سردبیر مجله معروف ووگ که در زمینه ی مد و لباس می باشد در این زمینه و برای جمع آوری این پول در این جشن بسیار فعالیت دارد. هر ساله در این جشن یک زمینه ی خاصی گنجانده شده است وتنها به مد پرداخته نمی شود و برای تمامی مهمانان دعوت شده شام سرو می گردد.
 
 
مدل لباس پاپی دلوینگن Poppy Delevingne در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس سلنا گومز Selena Gomez در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس تیلور سویفت Taylor Swift در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس زویی سالدانا Zoe Saldana در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
 
مدل لباس آنا وینتور Anna Wintour در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
 
مدل لباس بیانسه Beyonce در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس بلیک لایولی blake lively در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس اما واتسون Emma Watson در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 
 
 
مدل لباس کیتی پری Katy Perry در مراسم مت گالا Met Gala 2016
 





 
مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 327
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
«در کدام منطقه ترکیه خانه می خواهید؟ همان مناطقی که سریال های حریم سلطان و فاطما گل فیلمبرداری شده است؟» شاید باور کردنش سخت باشد اما این جمله اولین جملاتی است که در تماس با یک آژانس خرید خانه در ترکیه به ما گفته شد!
 حدود 10 سال پیش بود که خرید خانه برای دریافت اقامت دوبی به شدت روی بورس بود وب سیاری از مردم تحت تبلیغات وسوسه انگیز و حضور برخی چهره های مشهور در تبلیغات ماهواره ای، اقدام به خرید این خانه ها کردند.
 
فقط چندسالی زمان نیاز بود تا همه رویاهای آن افراد نقش بر آب شود. یا خانه های آن ها توقیف شد و یا نتوانستند اقامت بگیرند. حالا نوبت به کشور ترکیه رسیده است. از پنج سال پیش بود که با اوج گرفتن سریال های ترکیه ای، تبلیغات برای خرید خانه در ترکیه و دریافت اقامت در این کشور آغاز شد. از حدود دو سال تاکنون، این تبلیغات به نهایت خود رسیده و در لا به لای برنامه های مردم پسند ماهواره ای، شاهد ادعاهای عجیب و غریب در مورد خرید ملک در ترکیه و اقامت در آن کشور هستیم. منظورمان از عجیب و غریب آن است که هر بیننده ای با مشاهده این تبلیغات گمان می برد در ظرف مدت کوتاهی می تواند هم ملک بخرد و هم اقامت خود را دریافت کند.
 
 
از سوی دیگر، چند روزی است که خبر آمده ترکیه از نظر تورم مسکن در جهان اول شده و قیمت ها نیز در 5 سال حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است. با این وجود همچنان بازار خرید و درخواست برای این خانه ها داغ است. برای آن که از جزییات خرید خانه در ترکیه اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم، با چند آژانس مسافرتی و خریداران خانه در ترکیه گفت و گو کردیم. ای گرفتن اقامت یا خرید خانه به همین آسانی است؟ کدام مناطق گران تر است و کدام مناطق ارزان تر؟ ابتدا اصل خبر را بخوانید.
 
خبرگزاری بلومبرگ چنین خبری را منتشر کرده است: «در نگاه نخست، بازار مسکن ترکیه که بهترین عملکرد را در بین بازارهای مسکن دنیا داشته، نشانه های چندانی حاکی از یک حباب در آستانه ترکیدن را از خود نشان نمی دهد. وابستگی به وام ها پایین است و مالکان خانه ها در ترکیه به دلیل افزایش سریعتر قیمت مسن نسبت به سایر کشورها در سال گذشته به صورت منظم در حال بازپرداخت وام های خود هستند. در حال حاضر که ساخت و سازها در ترکیه افزایش یافته تا سهم بیشتری از سرمایه گذاری در این کشور را نسبت به چین تشکیل دهد، بیشتر این سازندگان خانه هستند که با ریسک مواجه اند تا خریداران.
 
براساس گزارش اتحادیه بانکداری ترکیه، سهم توسعه دهندگان بخش مسکن ترکیه از وام های گرفته شده به شدت افزایش یافته و در حال حاضر به بیش از هر زمان دیگری در طی یک دهه گذشته رسیده و تقریبا یک پنجم کل وام های اخذ شده توسط اشخاص حقوقی را تشکیل داده است. با افزایش سهم استقراض در توسعه بخش مسکن ترکیه، سهم این صنعت از وام های بازپرداخت نشده در طی 5 سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.
 
 
سازندگان برای بالا نگه داشتن فروش ها، به خریداران کمک می کنند تا هزینه های خود را تسویه کنند. برای مثال، در طرح توسعه ای 1.5 میلیارد دلاری مسلک 1453 در استانبول، توسعه دهنده به خریداران پیشنهاد می کند که به جای دریافت 25 درصد سپرده که حداقل سپرده مورد نیاز در وام های بانکی است، 10 درصد سپرده دریافت کند و نرخ های بهره ای زیر نرخ بازار دریافت نماید.
 
موگول علی اوگالوغلو، توسعه دهنده پروژه مسلک می گوید، در حالی که نرخ بهره در وام های مسکن افزایش یافته، شرکت ها حاضر شده اند از مقداری از سود خود بگذرند تا زندگی برای خریداران آسانتر شود. فروش برای این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین این نوع حمایت ها از خریداران کاملا طبیعی است. قیمت مسکن در ترکیه در طی 5 سال گذشته دو برابر شده و در سال 2015 نیز رشدی 18 درصدی را تجربه کرده که این رقم رشد از نظر شاخص قیمت مسکن جهانی نایت فرانک بالاترین رقم رشد قیمت محسوب می شود.»
 
قیمت های رنگارنگ
 
تصور خریداران ایرانی از خرید خانه در ترکیه و شهر استانبول، عموما میدان تقسیم، خیابان استقلال و محله اکسارای است. دلیل هم ساده است. ایرانی ها در سفرهای خود که به قصد خرید یا تفریح به استانبول می روند، معمولا جز محله های فوق، جای دیگری را نمی بینند. بنابراین در زمان خرید خانه، اولین گزینه ای که به ذهنشان می رسد همین محله هاست، در حالی که این مناطق جزو محله های مرکزی، توریستی و شلوغ استانبول محسوب شده و ذهن عاقل حکم می کند که در چنین مناطقی نباید خانه خرید.
 
با یکی از آژانس های مسافرتی تماس گرفتیم و از آن ها در مورد خانه ها و قیمت ها پرسیدیم. متصدی پشت خط اولین جمله ای که به ما می گوید، این است: «در کدام منطقه ترکیه خانه می خواهید؟ همان مناطقی که سریال هال حریم سلطان و فاطما گل فیلمبرداری شده است؟» قاعدتا از این که در ابتدای مکالمه و بدون هیچ گونه آشنایی قبلی و مقدمه چنین جمله ای را بشنویم، جا می خوریم. از او می پرسیم در کدام مناطق این فیلم ها فیلم برداری شده که توضیح می دهد محله های Sariyer، Beykoz، Besiktas جزو مناطقی هستند که اکثر فیلم ها در آن جا فیلمبرداری شده و به همین دلیل قیمت خانه در این مناطق بیشتر است!
 
گران ترین ها و ارزان ترین ها کدام هستند.
 
* در شهر استانبول پنج محله گران قیمت وجود دارد: Bakirkoy، Beyoglu، Sariyer، Besiktas، Beykoz. قیمت خانه در این محله ها از مترمربعی 9 هزار لیر وجود دارد تا 4500 لیر. یعنی از حدود متری 11 میلیون و پانصد هزار تومان تا متری 5 میلیون و 700 هزار تومان. درواقع برای خرید یک خانه 100 متری مبلغی بین 500 میلیون تا یک میلیارد و 10 هزار تومان نیاز است. این محله ها اکثرا در مناطقی از شهر استانبول قرار دارند که کمتر در معرض هجوم توریست ها و شلوغی ها قرار دارند. هرچه از مرکز شهر دور شوید و به قسمت جنوبی یا شمالی شهر بروید، قیمت ها گران تر می شود.
 
* در شهر استانبول پنج محله ارزان قیمت وجود دارد: Avcilar، Silivri، Esenyurt، Arnavutkoy، Beylikduzu. قیمت خانه در این مناطق از متری 1200 لیر آغاز شده و تا دو هزار لیر می رسد. یعنی از متری یک میلیون و 500 هزار تومان تا دو میلیون و 500 هزار تومان درواقع برای خرید یک خانه 100 متری، مبلغی بین 150 میلیون تومان تا 250 میلیون تومان مورد نیاز است. این محله ها اکثرا در حاشیه های شهر استانبول قرار دارند و خانه ها قدیمی سازتر هستند.
 
* در مناطق مرکزی استانبول و یا محله های معروف مانند تقسیم، آکسارای و... عموما خرید و فروشی صورت نمی گیرد. اکثرا مکان ها یا به هتل ها و مسافرخانه ها داده شده و یا فروشگاه و پاساژ ساخته شده است. اگر هم خانه ای در این محله ها پیدا کردید، اکثرا بسیار قدیمی ساز هستند و قیمت آن ها بین گران ترین و ارزان ترین ها است.
 
 
چیزهایی هست که نمی دانید
 
در تبلیغات ماهواره ای و یا صحبت هایی که با مشاوران املاک می کنید، همه چیز را به شما نمی گویند و چند حقیقت مهم را از شما پنهان می کنند. در این جا از همه آن ها برای شما رمزگشایی می کنیم.
 
1- در ترکیه زمین و ملک کاملا دو بحث جداگانه هستند. در قوانین ترکیه، فقط خانه ها اجازه فروش به اتباع خارجی دارند و زمین ها به هیچ عنوان به نام خریدار قرار نمی گیرد. این یکی از نکات مهمی است که از شما پنهان می شود. فرض کنید شما خانه مورد نظر خود را خریده و در آن ساکن شده اید. اگر دولت ترکیه در هر زمان و به هر دلیلی بخواهد خانه را از چنگ شما دربیاورد، به راحتی و با چند قوانین حقوقی این کار را انجام می دهد.
 
2- به دست آوردن اقامت یکی دیگر از نکاتی هست که به شدت روی آن تبلیغ می شود اما کمتر کسی از جزییات آن خبر دارد. «حیدر نصرالهی» یکی از افرادی است که از حدود 5 سال پیش در ترکیه خانه خریده اما هنوز نتوانسته اقامت بگیرد. او در توضیح این مورد می گوید: «در زمانی که خانه را خریدم به من گفته شد تا چند ماه بعد اقامت این کشور به دست من می رسد اما تاحالا چنین موضوعی اتفاق نیفتاده است.
 
این جا پروسه اقامت کاملا جداگانه است. در حدود دو، سه سال پروسه بررسی درخواست شما از لحاظ فردی، خانوادگی، امنیتی و... چک می شود. پس از آن میزان سرمایه شما در کشور خودتان و کشور ترکیه خواسته می شود و طبق آن رتبه بندی می شوید. در نهایت هم به شما گفته می شود اگر می خواهید اقامت خود را نهایی کنید، حتما باید یک شریک تجاری اهل ترکیه پیدا کرده و با او همکاری کنید. درواقع همان پروسه ای که به صورت عادی برای دریافت اقامت طی می شود، در این جا هم طی شده و خرید خانه امتیاز خاصی برای دریافت اقامت محسوب نمی شود.»
 

3- مورد سوم نیز همان کلاهبرداری های همیشگی است. موارد زیادی دیده شده که آژانس های واسطه یک خانه را به چند نفر فروخته اند و یا خانه ای اجاره ای را با قیمت و عنوان فروشی به متقاضیان فروخته اند. خریداران پس از آن که به کشور مقصد می روند، تازه متوجه می شوند چه کلاه گشادی بر سرشان رفته و به علت عدم تسلط بر موارد حقوقی نمی توانند پول های خود را پس بگیرند.
 
در گذشته کدام کشورها روی بورس بودند؟
 
4 هزار و 50 میلیارد تومان. این رقم سرمایه گذاری ایرانی ها در دوبی در سال 2012 بود. آماری رسمی که در جزییات آن آمده عمده این سرمایه در بخش زمین و املاک این امیرنشین کوچک متمرکز شده بود. پیش از این هم بارها ایرانیان اشتهای پایان ناپذیر خود را در خرید زمین و ملک ثابت کرده بودند. ارمنستان، جمهوری آذربایجان و حتی مالزی کشورهایی هستند که ایرانی ها برای خرید زمین هایشان هجوم برده اند. تا حدی که گاهی باعث افزایش قیمت کاذب ملک در کشور مقصد هم شده اند. مثلا در اواسط دهه هشتاد حضور چشمگیر ایرانی ها در بازار املاک ارمنستان قیمت یک آپارتمان ساده را از 5 هزار دلار به 30 زهرا دلار رسانده بود، یعنی 6 برابر!
 
بعضی کارشناسان اقتصادی در آن زمان معتقد بودند این کار ایرانی ها در آن زمان کاملا توجیه عقلی داشت. چون مثلا در کوالالامپور مالزی نرخ تورم سالانه حدود 5درصد اما املاک سالانه رشدی 23 درصدی داشت. یعنی رشد قیمت املاک 5 برابر نرخ تورم بود و بنابراین باعث تشویق ایرانی ها برای خرید ملک در دوبی می شد.


 
مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
برای بلندقد به نظر رسیدن لباس هایی با خطوط راه راه عموی به تن کنید



قد بلند به نظر رسیدن یکی از رازهای اصلی شیک پوشی است. شما هم اگر قد متوسطی دارید به راحتی می توانید با این ترفندها قدتان را بلندتر از آنچه هستید نشان دهید. 
 
قدتان را با این ترفندها بلندتر کنید!!
شاید وقتی صحبت از بلند نشان دادن قد به میان می آید، عده ای باور نکنند و قد را بخش تثبیت شده از هیات هر فرد بدانند، البته پر بی راه نیست. چاقی و لاغری قابل تغییرند. اما قد انسان در طول عمر او تقریبا ثابت می ماند و تغییر نمی کند. اما شما می توانید با به کار بستن یک سری اصول، قدتان را بلندتر از آن چیزی که است نشان دهید:
 
برای بلندقد به نظر رسیدن لباس هایی با خطوط راه راه عموی به تن کنید
خطوط عمودی، چشم بیننده را به سمت بالا و پایین هدایت می کند و این باعث خطای دید می شود. از این رو، لباس دارای خطوط راه راه عمودی، قد را بلندتر نشان می دهد و در مقابل، راه راه افقی به شما ظاهری چاق و قد کوتاه می بخشد.
 
برای بلند قد به نظر رسیدن بلوز و شلوار هم رنگ بپوشید
پوشیدن دو رنگ بلوز و شلوار، بدن شما را در چشم بیننده به دو قسمت تقسیم می کند و چشم به اشتباه، قد را کوتاه تر تصور خواهدکرد. اما لباس سرتاسر یکرنگ، بدن را تنها در یک بخش نشان می دهد و بیننده شما را بلندتر خواهددید.
 
اگر می خواهید بلند قد به نظر برسید، نقش و نگارهای لباس تان نباید درشت باشد
نقش های درشت روی لباس، باعث می شود شما کوتاه تر و پهن تر به نظر بیایید. اما نقش های ریز مانند طرح چهارخانه ریز، شما را قدبلند و خوش اندام نمایان می کند.
 
اگر می خواهید بلند قد به نظر برسید، لباس های گشاد و بزرگ نپوشید
هرگز پیراهنی که در آن گم می شوید به تن نکنید. این لباس ها شما را چاق تر و کوتاه تر نشان می دهد.
 
نکاتی برای خانم هایی که می خواهند قدبلند باشند
برای قد بلند به نظر رسیدن موهایتان نباید روی شانه هایتان قرار گیرد
اگر موهایی بلند دارید، نباید آن ها را روی شانه ها بیندازید، و گرنه اندام شما را فشرده تر و کوتاه تر از آن چه است، نشان خواهد داد. موهایتان را کوتاه کنید یا آن ها را با کلیپس یا کش مو جمع کنید، به نحوی که روی شانه تان قرار نگیرد.
 
برای بلند قد به نظر رسیدن موهای تان را مش کنید
موهای یکرنگ را روی شانه نریزید، زیرا ظاهری کوتاهتر به گردن شما می بخشد. موهایتان را مش یا هایلایت کنید تا در بلند قد نشان دادن تان موثر باشد.
 
برای بلند قد به نظر رسیدن کفش پاشنه بلند بپوشید
این امکان خوب برای خانم ها وجود دارد که با پوشیدن کفش لژدار یا پاشنه دار به بلند قد شدن خود کمک کنند. شما هم از این موهبت استفاده کنید، اما مراقب سلامت پاهایتان هم باشید و از به پا کردن کفش هایی با پاشنه های فوق العاده بلند بپرهیزید.
 
برای بلند قد به نظر رسیدن لباس یقه 7 بپوشید
یقه 7 مانند خطوط راه راه عمودی موجب خطای دید می شود و قد را بلندتر نشان می دهد. در حالی که یقه گرد به کوتاه و چاق نشان دادن قد شما کمک می کند.
 
برای بلند قد به نظر رسیدن دامن کوتاه بپوشید
دامنی بپوشید که تا بالای زانوهایتان باشد و زانو باید پیدا باشد. هرچه بخش بیشتری از پا بیرون باشد، قد بلندتر به نظر خواهید رسید.
 
شلوار دمپا گشاد به پا کنید
این شلوارها قد را بلند و پاها را متناسب تر نشان می دهد، در حالی که شلوار تنگ به پاها ظاهری چاق و کوتاه خواهد داد.
 
شلوار و کفشی یک رنگ انتخاب کنید
این هم یک حقه دیگر برای بلندتر نشان دادن قد! اگر کفش تان به همان رنگ شلوار باشد، چشم بیننده نمی تواند تشخیص دهد که مچ پا کدام است و از مچ به پایین را جزئی از همان پا خواهددید. بدین ترتیب پاها ظاهری کشیده تر پیدا می کند.
 
شلوار فاق بلند بپوشید
فاق بلند شلوار، چشم بیننده را فریب می دهد و او تصور می کند که پاهای شما بلندتر است.
 
برای قد بلند شدن کمربند باریک ببندید
کمربند باریک به زیباتر شدن اندام تان کمک می کند. اما کمربند پهن، نقش خطوط راه راه افقی را پیدا می کند و هیکل را کوتاه تر نشان خواهدداد.
 
برای قد بلند شدن گردنبند بلند و آویخته استفاده کنید
این نوع گردنبند چشم بیننده را به سمت بالا و پایین هدایت می کند و در نتیجه، بالاتنه کشیده تر به نظر خواهدآمد.
 
برای قد بلندشدن کیف بزرگ دست نگیرید
کیف های بزرگی که ظاهر ساک را دارند، از قد بلندی شما می کاهد و کوتاه و زمخت نشان تان می دهد. برعکس کیف های ظریف که خطوطی باریک دارد، باعث کشیده تر نشان دادن شما می شود.
 
نکاتی برای قد بلند شدن در آقایان
مدل موی مناسب انتخاب کنید
اگر می خواهید بلند و باریک تر به نظر بیایید، قسمت های کناری سر در بالای گوش ها را کوتاه کنید و در عوض بالای سر را بلند کرده و رو به بالا بدهید. بدین ترتیب، قد شما کمی بلندتر به نظر خواهدآمد.
 
کفش دارای لژ مناسب انتخاب کنید
برخی کفش ها دارای لژ پنهان اند که به چشم بیننده نمی آیند، اما قد شما را بلندتر از آن چه است، نشان می دهد.
 
کت نسبتا کوتاه بپوشید
به طور کلی، کت و شلوار موجب قد بلند نشان دادن شما می شود. اما اگر کت نسبتا کوتاه باشد، به نحوی که قسمت بیشتری از پاها نمایان شود، قدبلندتر به نظر خواهید آمد.
 
مراقب کراوات تان باشید
کراوات بلند و باریک با خطوط راه راه باریک ببندید تا بالاتنه شما بلندتر و ظریف تر به نظر باید. برعکس، کراوات پهن باعث کوتاه و زمخت نشان دادن شما خواهدشد.
 
بلوز نسبتا کوتاه بپوشید
بلوزهای غیر رسمی را نیز مانند کت تان نسبتا کوتاه تر انتخاب کنید تا قسمت بیشتری از پاهایتان پیدا باشد و بدین ترتیب، قدبلندتر جلوه کنید. اما بلوزتان نباید بیش از حد کوتاه باشد، وگرنه نمایی غیرواقعی پیدا خواهید کرد.
 
مراقب قد شلوارتان باشید
شلوار نه باید کوتاه باشد و نه بیش از حد بلند. شلوار کوتاه بد مدل است و پاها را کوتاه تر نشان می دهد؛ اما اگر شلوار بیش از حد بلند باشد، لبه پایینی آن روی قسمت بند کفش جمع می شود به بیننده این حس را القا می کنند که شما قدی کوتاه دارید. چین خوردگی های پهن افقی لبه پایینی پاچه ها، به خودی خود می تواند عامل کوتاه نشان دادن شما باشد. پس شلوارهایتان را در اندازه ای مناسب انتخاب کنید؛ نه کوتاه و نه بلند.
 
شلوار فاق بلند بپوشید
قد بلند فاق در چشم بیننده به طول پاهایتان خواهد افزود. پس شلوار فاق بلند بپوشید و قسمت پایینی بلوزتان را داخل آن قرار دهید.
 
شلوارهایتان را در رنگ های تیره انتخاب کنید
رنگ های تیره شما را بلندتر و باریک تر نشان می دهد. بنابراین شلوارهایتان را حتما به رنگ تیزه انتخاب کنید تا پاهای تان بلندتر به نظر بیاید.
 
در قسمت بالاتنه، جزییات فراوان به کار برید
جزییات خود به خود در بیننده خطای دید ایجاد می کند و بالاتنه را برای او کشیده تر نشان می دهد. اپل، کراوات، جیب و مانند این ها می تواند به بلندتر شدن بالاتنه شما کمک کند.
 
امیدوارم با به کار بستن این نکات بتوانید ظاهری بلندتر و خوش تیپ تر پیدا کنید. مراقب ژست تان باشید. هنگامی که ایستاده یا نشسته اید قوز نکنید تا اندام تان جمع نشود. همواره گردن تان را بالا بگیرد و شانه هایتان را عقب بدهید. به وزن تان توجه داشته باشید. چاقی ظاهر انسان را کوتاه و لاغری بلند می کند. همچنین موهایتان را بالا بدهید تا با این ترفند هم کمی به قامت تان اضافه شود.


 
مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 278
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
اکثر مردم اشتباهات رایجی را در مورد نگهداری جواهرات خود مرتکب می شوند.


اکثر مردم اشتباهات رایجی را در مورد نگهداری جواهرات خود مرتکب می شوند. هر اشتباه اما راه حلی دارد که ما در اینجا آنها را به شما یادآوری می کنیم. با رعایت این نکات عمر جواهرات تان بیش از پیش خواهد شد. موارد نام برده، اشتباهات رایجی است که اکثر خانم ها و آقایان در مورد جواهرات خود مرتکب می شوند.
 
1. شستن هر روزه جواهرات
جواهرات، چه حلقه ازدواج باشد چه گردنبندی از دوران کودکی، آنقدر زیبا و فریبنده هستند که شما دوست دارید هر روز آنها را بیاویزید. حلقه ازدواج جزو آن دسته از جواهراتی است که آسیب بیشتری می بینند به این دلیل که هر روز آن را به دست می کنیم. اما اگر می خواهید که حلقه ازدواج تان عمر بیشتری داشته باشد، هنگام خواب و کار کردن با دستهایتان مانند ظرف شستن، نقاشی کردن یا حتی وقتی دستکش های لاتکس به دست می کنید، آنها را از دست هایتان در بیاورید. فقط یادتان باشد که آن را در جایی امن قرار دهید تا گم نشوند.

سعی کنید حلقه ازدواجتان را هنگام ظرف شستن، نقاشی کردن و... در بیاورید و جای امن بگذارید

2. شنا یا حمام کردن با جواهرات
نه تنها استفاده دائمی جواهرات کار اشتباهی است، بلکه شما باید در شرایطی خاص مانند حمام کردن یا شنا کردن در دریا و استخر نیز آنها را در بیاورید. آب ماده ای است ساینده. تا به حال به سنگ هایی که در مسیر رودخانه قرار گرفته اند، دقت کرده اید؟ آب به مرور زمان سطح تمام آنها را صاف و صیقلی می کند. همین اتفاق می تواند در مورد جواهرات شما هم رخ دهد اگر آنها را همیشه در حمام یا هنگام شنا به همراه داشته باشید. بنابراین اگر می خواهید که عمر جواهرات تان بالا رود، آنها را در معرض مایعات قرار ندهید.
 
3. نگهداشتن جواهرات در مکان های مختلف
جواهرات خود را کجا نگه می دارید؟ حتما برای شما هم بارها اتفاق افتاده که آنها را گم کنید یا حتی ندانید کجا پنهان شان کرده اید. اما چرا این اتفاق می افتد؟ به این دلیل که  شما جواهرات خود را در جاهای مختلف نگه می دارید و هر بار یادتان می رود کجا دنبال شان بگردید. اگر می خواهید از این سردرگمی رها شوید، همانطور که برای کفش ها یا کلیدهایتان جای به خصوصی دارید، تمام جواهرات خود را هم در یک جای به خصوص و امن قرار دهید.
 
تمام جواهرات خود را هم در یک جای به خصوص و امن قرار دهید
 
4. قرار دادن جواهرات در معرض دید
بهتر است جواهرات خود را از جلوی چشم دور نگهدارید و آنها را در جایی امن پنهان کنید. در این صورت شانس دزدها در پیدا کردنشان کمتر خواهد شد. هستند کسانی که خودشان هم فراموش می کنند جواهرات خود را در کجا پنهان کرده اند. اگر شما هم جزو همان دسته هستید، بهتر است در این مورد دقت بیشتری به خرج دهید. مثلا مکان آن را در جایی یادداشت کنید یا با یکی دیگر از اعضای خانواده تان در میان بگذارید تا در صورت فراموشی، به بن بست نخورید.

جواهرات خود را در جایی امن و دور از چشم قرار بدهید
 
5. شستشو جواهرات با دستگاه اولتراسونیک
دستگاه اولتراسونیک برای شستن جواهرات خوب است اما باید حواس تان باشد که هر مدل جواهری را در آن قرار ندهید. به عنوان مثال از گذاشتن مروارید، زمرد، اپال، مرجان در آن به شدت خودداری کنید.

باید حواس تان باشد که برای شستن هر مدل جواهری از دستگاه اولتراسونیک استفاده نکنید

6. غوطه ور کردن جواهرات در مواد شوینده به مدت زیاد
این که جواهرات خود را هر چند وقت یک بار در مواد شوینده قرار دهید، خوب است اما حواستان باشد که مدت زمان این کار خیلی زیاد نباشد زیرا احتمال این که جواهرات نقره ای شما سیاه و طلاهایتان تغییر رنگ دهد، زیاد است.
 
برای شستن جواهرات خود آن ها را به مدت زیاد در مواد شوینده قرار ندهید

7. فشار آوردن به سنگ انگشتر برای بیرون آوردن از انگشت
شاید تا به حال توجه نکرده باشید اما گذاشتن و در آوردن انگشتر هم قانونی دارد. بسیاری از افراد، به خصوص آنهایی که انگشتر برای دست هایشان کمی تنگ است، هنگام در آوردن انگشتر، به سنگ آن فشار می آورند. این کار به مرور زمان به انگشتر آسیب می رساند و موجب می شود که سنگ آن شل و حتی از انگشتر جدا شود. پس حواستان باشد که انگشتر خود را از دو طرف سنگ آن بگیرید.
 
هنگام در آوردن انگشتر از دستتان از سنگ آن نگیرید زیرا باعث جدا شدن سنگ از انگشتر می شود
 
 
مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 279
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
ازدواج یکی از مهم ترین مراحل در زندگی هر دختر و پسری است. اگر شما هم به تازگی قصد ازدواج دارید بهتر است 8 مرد خطرناک برای ازدواج را بشناسید.



اخیراً « دکتر گینورد آدامز » سرپرست انیستیتو راهنمایی ازدواج در دانشگاه پنسیلوانیا، کتابی تحت عنوان «چگونه دوست خود را انتخاب می کنید» منتشر کرده و در آن راجع به ازدواج مطالب مهمی نوشته است. در این کتاب دکتر « آدامز » دخترانی را که قصد ازدواج دارند راهنمایی و ارشاد کرده و آنها را از ازدواج با 8 نوع مرد که به عقیده ی او خطرناک هستند بر حذر داشته است.
اولین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مرد خودخواه و متعصب افراطی
 
این نوع مرد ممکن است برای زن چهار مشکل بزرگ ایجاد کند : اختلاف عقیده ی دایمی ، نزاع همیشگی ، عصبی بودن و سختی معاشرت!
 
 
دومین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مرد عصبی مزاج
 
این نوع مرد ، در واقع یکی از انواع مردانی است که دکتر آدامز اصلاً سخن گفتن با آنها را نیز برای دختران خطرناک می داند. چنین مردانی که روحی عصبی دارند با همسر خود سر کوچک ترین مسأله نزاع و مشاجره ی سختی می کنند و یک زندگی شیرین و مفرح را به کام همسر بدبخت و بچه های بیگناه و حتی آشنایان دور و نزدیک تلخ می سازند!
 
 
سومین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : شوهر سختگیر و بی گذشت در امور مالی
 
شوهری که در امور مالی زن بسیار سختگیری میکند و سر سوزنی گذشت ندارد ، به درد زندگی نمی خورد. البته مقصود این نیست که باید زن بی اجازه ی شوهر هر چه می خواهد خرج کند ، بلکه دکتر آدامز معتقد است که بیشتر مشاجراتی که در خانه روی می دهد فقط بر سر پول است. حال آنکه در اصل نباید چنین باشد خیلی از زن و شوهرها چندان که به پول اهمیت می دهند، هرگز برای تربیت بچه ها ارزش قایل نیستند، البته زن و شوهر به واسطه ی پول مشاجره نمی کنند، بلکه در اکثر اوقات طریقه ی خرج کردن آن است که موجب سر و صدا و نزاع ایشان می گردد. پس زنی که به خوبی مدیریت خانه را انجام می دهد، پول را با حساب و کتاب و مناسب خرج می کند و یک شاهی را هم حرام نمی کند و باز مورد شماتت و سختگیری شوهر قرار می گیرد، حق دارد گلایه مند باشد.
 
 
چهارمین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مردی که سریع و آسان دروغ می گوید!
 
شوهرانی که برای پیشرفت مقاصد خود ، دروغ های کوچکی می گویند و یا گاه این کار را برای تمسخر همسر خود انجام می دهند. بالاخره یک روز کارشان به دادگاه خانواده می کشد. این گروه مردان همواره در دنیایی از وهم و خیال در پروازند و معمولاً فراموشکار هم می شوند و تمام دروغ هایی را که گفته اند از یاد می برند چون از قدیم گفته اند که «دروغگو همیشه فراموشکار است! »
 
 
پنجمین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مردان فراری از میدان مبارزه!
 
پنجمین گروه مردانی هستند که از موانع و مشکلات فراری هستند و به جای اینکه از مشکلات زندگی استقبال کرده و در رفع آن کوشا باشند ، فرار را بر قرار ترجیح می دهند. طبیعی است مردانی که حاضر نیستند به جنگ موانع و مسایل زندگی بروند و همواره میدان مبارزه را ترک می گویند، در زندگی زناشویی هم برای همسر خود تکیه گاه مناسبی نخواهند بود.
 
 
ششمین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مردان نامنظم و بی ادب در نزاکت!
 
ازدواج با مردان نامنظم و به دور از ادب و نزاکت نیز به صلاح نیست. بی نظمی خواه در تعیین وقت ، خواه در لباس و غذا و یا هر چیز دیگر، شما را از زندگی بیزار می کند.
 
 
هفتمین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مردانی متعلق به خویشاوندان خود!
 
شوهری که فقط به اقوام و خویشان خودش تعلق دارد نیز از جمله شوهرانی است که ابداً به درد شما نمی خورد. چون این گونه مردان اصلاً به شما متعلق نیستند و از آن دردانه های عزیز کرده ی پدر و مادر خود هستند که می خواهند همیشه کنار آنها باشند . پس چه وقت میتواند به شما رسیدگی کند، چه وقت فرصت حرف زدن با شما را دارد؟ سرپرست انیستیتو راهنمایی ازدواج اعتقاد دارد که زندگی با این نوع مردان، همواره اختلاف در منزل به وجود می آورد و حرفهای بی مورد و بی ارزش همیشه در منزل شما منعکس میشود که به دنبال خود دعوا مرافعه خوهد آورد.
 
 
هشتمین نوع مرد خطرناک برای ازدواج : مردان راحت طلب!
 
شوهر راحت طلب، از جمله خطرناکترین مردان جهان خلقت است . مردی که بی هدف و بیهوده پشت شیشه رستورانی نشسته، از پنجره بیرون را تماشا می کند و پک به سیگارش می زند و وقت کشی می کند، یا مردی که در خیابان بدون برنامه مشغول قدم زدن است و یا با اتوبوس به اول خط و آخر خط می رود و مردم را تماشا می کند و با آسودگی خاطر وقت خود را بی سبب تلف می کند، موجودی است که خوشبختی در کنار او امکان ندارد، بلکه اساساً زندگی با چنین مرد راحت طلب و بی درد و سهل گذرانی به…. هیچ وجه صلاح نیست.
 
 


مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali
ششمین جشنواره مد و لباس فجر درحالی که آثار نمایش داده‌شده در آن، از نظر طراحی نسبت به سال‌های قبل رشد کرده بود، در سه نقطه تهران برگزار و در برج میلاد با قیمت‌های بالا برای فروش ارائه شد.
ششمین جشنواره مد و لباس فجر درحالی که آثار نمایش داده‌شده در آن، از نظر طراحی نسبت به سال‌های قبل رشد کرده بود، در سه نقطه تهران برگزار و در برج میلاد با قیمت‌های بالا برای فروش ارائه شد.
 
 ابوالقاسم شیرازی - رئیس اتحادیه پوشاک - در نشست خبری جشنواره مد و لباس دلیل عرضه لباس‌های ایرانی با قیمت بالا در فروشگاه‌ها را این‌طور توضیح داد: «شاید قیمت لباس‌های ایرانی در مقایسه با برخی لباس‌های وارداتی از جمله چینی که کیفیت پایینی دارند، بالا به نظر بیاید؛ اما دولت در تلاش است تا در بخش مالیات و بیمه از تولیدکنندگان حمایت کند تا قیمت تمام‌شده محصول کمتر شود. همچنین تولیدکنندگان از پارچه و ملزوماتی که در کشور تولید می‌شود، استفاده کنند تا در قیمت آن‌ها تأثیر بگذارد. ضمن آن‌که با هماهنگی بخش صنعت، معدن و تجارت در تلاشیم تا جلوی ورود کالاهای خارجی را بگیریم و واردات پوشاک از طریق نمایندگی‌های حقوقی ثبت سفارش شود».
 



 
با این حال، قیمت لباس‌های عرضه‌شده در نمایشگاه مد و لباس جشنواره فجر، بویژه در بخش عرضه و فروش برندها در برج میلاد بالا بود.
 
برج میلاد در ششمین دوره جشنواره مد و لباس فجر، محل عرضه و فروش ۲۵ برند ایرانی بود. هر برندی برای اجاره یک غرفه حدود هفت میلیون تومان پرداخت کرده بود. ارزان‌ترین لباس‌ ارائه‌شده در این بخش نیز ۱۸۰ هزار تومان و گران‌ترین آن‌ها دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بودند؛ این لباس با طرح فرش، به یکی از مزون‌های معروف تعلق دارد که در نمایشگاه اکسپوی حلال اسپانیا به‌نمایش درآمد و گواهی‌نامه اکسپوی ۲۰۱۶ لباس حلال اسپانیا را نیز در افتتاحیه بخش بین‌الملل جشنواره مد و لباس گرفت.
 
البته در بخش پوشاک اسلامی و عفاف و حجاب، لباس‌هایی فقط به‌صورت دکوری عرضه شده بودند و روی آن‌ها نمی‌شد قیمت گذاشت. همچنین برخی لباس‌ها مانند روسری‌ و دامن در برج میلاد به‌فروش می‌رسیدند که مشابه آن‌ها را در شهر می‌شد با قیمت‌های کمتر خرید.
 
با وجود آن‌که اعلام شده بود در برج میلاد برندها برای فروش عرضه می‌شوند، برخی از آن‌ها فقط لباس‌های‌شان را به‌نمایش گذاشته بودند و اظهار می‌کردند، فروش نداریم و برای بستن قرارداد در این نمایشگاه شرکت کرده‌ایم. مثلا یک کت مردانه در یکی از این غرفه‌ها حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود.
 


استقبال چشمگیر طراحان از پارچه‌های سنتی در این دوره از جشنواره
 
در بخش کیف و کفش نیز چند مدل محدود و فقط در چند سایز عرضه شده بود، البته در این بخش، قیمت‌های متفاوت بود، مثلا قیمت یک جفت کفش زنانه‌ی چرم ۱۵۰ هزار تومان بود که فروشنده آن اظهار می‌کرد این قیمت مخصوص نمایشگاه جشنواره مد و لباس است و اگر برای خرید به فروشگاه مراجعه کنید، باید حدود ۲۵۰ هزار تومان برای همین کفش بپردازید. همچنین قیمت هر کمربند در غرفه‌های برج میلاد از ۳۰ هزار تومان شروع و گفته می‌شد که همان جنس در مغازه و خارج از نمایشگاه ۱۵۰ هزار تومان است.
 
البته قیمت برندها در برج میلاد برای مهمانان بخش بین‌الملل جشنواره مد و لباس که برخی از آنها از فرانسه آمده بودند معقول به‌نظر می‌رسید و هر قیمتی را که به یورو می‌شنیدند، سرشان را به نشانه رضایت تکان می‌دادند.
 
در بخش نمایش لباس‌ها در تالار وحدت نیز گرچه آثار نسبت به دوره‌های گذشته رشد قابل توجهی داشتند، اما هر بازدیدکننده‌ای که یک لباس را نشانه می‌گرفت، ترجیح می‌داد قیمت آن را نپرسد.
 
استفاده چند منظوره از تالار وحدت
 
به نظر می‌رسد مدیریت تالار وحدت برای همکاری با کارگروه مد و لباس و برگزاری جشنواره سنگ تمام گذاشته؛ زیرا در حالی که روی پله‌های تالار وحدت کچ‌های دیوار حاصل از جابه‌جایی صفحه‌های چوبی و مانکن‌ها برای ساخت دکور ریخته و جشنواره برای دکوربندی و نمایش لباس‌ها آماده می‌شد، در عین حال، در سالن اصلی کنسرت اجرا می‌شد. استفاده چند منظوره از تالار وحدت به‌دلیل نبودن فضای کافی برای برپایی چنین جشنواره‌هایی موجب شد که ساعت بازدید در دومین روز نمایشگاه نیز کوتاه‌تر شود تا کنسرت دیگری روی صحنه برود. گرچه فرصتی فراهم شد تا شرکت‌کنندگان در این کنسرت بعد از اجرا، از نمایشگاه جشنواره هم دیدن کنند.
 
از سوی دیگر، همزمان با روزهای نخست جشنواره، کارگران در حال شست‌وشوی بنای تالار وحدت بودند و برخی مراجعه‌کنندگان زمانی که از تالار خارج می‌شدند،‌ احساس می‌کردند باران می‌بارد! نمایشگاه جشنواره مد و لباس فجر در تالار وحدت در روز آخر به‌دلیل اجرای برنامه دیگری، جمع شد و فقط برخی لباس‌ها در طبقه سوم به‌نمایش گذاشته شدند
 




شست‌وشوی بنای تالار
 
در این دوره از جشنواره،‌ لباس‌هایی که از دوره قبل و از ۴۰۰ دست تا ۳ هزار دست به تولید رسیده و به‌نمایش گذاشته شده بودند، بیشتر محدود به لباس مشاغل بودند.
 
طراحان در بخش ویترین ملی و لباس کودکان نیز کار خاصی انجام نداده بودند و فقط به تی‌شرت و لباس‌هایی با برچسب‌های مناسبتی با دفاع مقدس و کارتون اکتفا کرده بودند، البته در بین لباس‌های مربوط به کودک و نوجوان، کارهای معدود قابل توجهی به چشم می‌خورند.
 
کارهای ارائه‌شده در بخش کیف و کفش هم نسبت به سال گذشته پیشرفت بهتری داشتند و تعداد آثار به‌نمایش گذاشته نیز قابل توجه بود.
 
از جمله آثار نمایش داده‌شده در ششمین جشنواره مد و لباس فجر، زیورآلات با اِلمان‌های سنتی و سوزن‌دوزی بلوچی بود. همچنین طراحان لباس در آثار ارائه‌شده در جشنواره به دوخت‌های سنتی مثل سوزن‌دوزی و استفاده از پارچه‌های سنتی تمایل نشان داده بودند.
 
بخشی از جشنواره نیز به نمایش پارچه‌های تولیدشده در داخل اختصاص پیدا کرده که در طراحی برخی از آن‌ها از اِلمان‌های آثار تاریخی استفاده شده بود. از این پارچه‌ها در بخش مسابقه طراحی زنده لباس نیز استفاده شد.
 
لباسی که طراحان در مراسم افتتاحیه بر تن داشتند نیز لباس‌های قابل قبولی بودند که معمولا در جشنواره‌ها یا فروشگاه‌ها دیده یا عرضه نمی‌شوند، این موضوع واکنش یکی از حاضران در جشنواره را دربرداشت که خطاب به یکی از طراحان گفت: «چرا از همین لباس‌های شیکی که برای خودتان طراحی می‌کنید، برای جشنواره و عموم مردم طراحی نمی‌کنید؟!»
 



لباس یکی از طراحان در جشنواره مد و لباس
 
عرضه کارهای درجه یک در برج میلاد
 
رئیس ششمین جشنواره مد و لباس فجر درباره عرضه لباس‌ها با قیمت بالا در برج میلاد و تفاوت عرضه این قیمت‌ها در فروشگاه‌ها به ایسنا، گفت: لباسی که قیمت آن را به شما دو میلیون و نیم اعلام کرده‌اند، اصلا جنبه فروش ندارد و پوشیدنی نیست. اما در بسیاری از غرفه‌ها لباس‌هایی با قیمت‌های ۱۵۰ تا ۴۰۰ تومان هم داشته‌ایم و من تک‌تک قیمت آنها را چک کرده‌ام. در برج میلاد کارهای درجه یک عرضه شده است.
 
حمید قبادی ادامه داد: در بخش کیف و کفش چرم کسانی در برج میلاد حضور دارند که تولیدکننده هستند و با برخی از برندهای درجه یک تهران همکاری می‌کنند و چون فروشگاه عرضه ندارند، تفاوت قیمت تا به دست مصرف‌کننده برسد فرق می‌کند، اما فکر نمی‌کنم یک محصول ۳۰ هزار تومانی تا به دست مصرف‌کننده برسد، ۱۵۰ هزار تومان شود.
 
او اظهار کرد: نمایش محصولات برندها به بخشی از سلیقه مخاطب پاسخ داده و این اتفاق مهمی است؛ از طرفی، اینکه تعداد قابل توجهی از برندهای ایرانی موفق شدند در کنار هم محصولات‌شان که قابل رقابت با تولیدات کشورهای دیگر است عرضه کنند، نکته مهمی است.
 
قبادی همچنین درباره هزینه‌ای که هر برند برای کرایه غرفه پرداخت کرده گفت: حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از این هزینه مربوط به کرایه محل برج میلاد و مابقی آن هم برای دکور گرفته شده است. از طرفی ما درخواست کردیم این بخش تا آخر اسفندماه تمدید شود. البته من درخواست کردم تا هزینه‌ای از غرفه‌داران برای تمدید دریافت نکنند و اگر هم مبلغی اضافه بگیرند، فکر نمی‌کنم هزینه سنگینی باشد.
 
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس همچنین درباره جمع شدن ویترین ملی و بخش نمایش لباس جشنواره و انتقال برخی از لباس‌ها به طبقه سوم تالار وحدت اظهار کرد: به دلیل برگزاری همایش فرهنگی وزارت ارشاد در تالار وحدت، بخش نمایش از سالن ورودی جمع و با بخش بین‌الملل تجمیع شد. در هر صورت باید بین نبودن و بودن در این شرایط، یک گزینه‌ را انتخاب می‌کردیم. از طرفی مدیریت تالار وحدت هم این امکان را فراهم کرد تا این نمایشگاه را برگزار کنیم.
 

 

جمع‌آوری ویترین ملی پیش از پایان جشنواره




زیورآلات نمایش داده شده در جشنواره
مطالب مرتبط


:: بازدید از این مطلب : 278
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1396 | نظرات ()